Barajul Paltinu Câmpina

În viață, ca-n tenis

Mereu îmi vine să zic, că dacă cineva s-ar întoarce în timp cu un an și mi-ar spune cum aș fi peste 1 an, nu l-aș crede. De obicei am tendința de a crede că viitorul întotdeauna va fi mai bun, decât prezentul în care mă aflu. Și mă găsesc astfel într-o situație de așteptare al acelui viitor imaginat bun. Evident că nu înseamnă că nu iau nici o acțiune pentru acel viitor, ba din contră, este și mai mare dezamăgirea când, după toate acțiunile luate și după toată lupta de a ajunge spre acel viitor, realizezi că te afli într-o opoziție totală cu viitorul mult dorit.

Cred și mai mult, acest articol este adresat mie, că datoria solemnă pe care o avem în acest timp trecător și călător pe Pământ, este să evoluăm constant. Datoria noastră este alungarea stagnării și a constantei evoluții a propriului nostru eu. Toate întâmplările, bune sau rele, sunt doar niște key-point sau checkpoints, acele bookmark-uri la care te întorci întotdeauna, atunci când te afli într-o situație de a lua o decizie și apare la un moment dat incertitudinea. Pentru că dacă nu învățăm din ceea ce ni se întâmplă, atunci ce spune asta despre noi înșine? Că suntem proști ori prea leneși să realizăm viața? Pentru mine, nicidecum, am învățat să fiu atent la tot ceea ce mi se întâmplă și să transform totul într-o bine meritată (sau nu) lecție importantă. O lecție atât de valoroasă, încât și dacă aș avea toți banii din lume, tot nu mi-ar fi de ajuns să o cumpăr.

Așa a fost și cu ura din viața mea. Când am început să iert, lucrurile s-au schimbat și în loc să împing oamenii din jurul meu, am câștigat oameni. Persoane pe care le iubesc din toată inima mea. Iar dacă nu mă crezi atunci când spun, că viața îți dă bookmark-uri ca să înveți lecții importante pentru tine însuți, atunci ascultă ce zic: Ce se întâmplă când toate lecțiile neînvățate, vor avea repercursiuni în viitor?

Și de aici ironia fină pe care o tot văd în jurul meu. Stăm și ne gândim la viitor atât de mult și luptăm până la urmă și cu morile de vânt să îl atingem, dar nu ne gândim deloc la toate lecțiile neînvățate și cum distrug viitorul pe care ni-l dorim atât de mult.

Până la urmă, viața e ca-n tenis…..


Publicat

în

de către

Comentarii

2 răspunsuri la „În viață, ca-n tenis”

 1. Avatar cristina

  Ți se pare, Răzvă, când spui că viața îți dă lecții și tu le înveți. Crezi că le înveți, mă rog, pe unele chiar le înveți, dar pe cele mai importante, crezi că le înveți. Da, important este să ierți, nu să uiți, asta e mai ușor, să ierți, asta este o lecție pe care încerc și eu mereu s-o învăț, și mereu cred că am învățat-o.

  1. Avatar damianirimescu
   damianirimescu

   Dacă nu aș ierta, aș deveni un om plin de resentimente și ură. Aș fi un cocoșat mai cocoșat ca cel de la Notre Dame. A ierta efectiv de eliberează de toată această povară. Nu zic că nu am momente în care mi-a fost pusă la încercare răbdarea și iertarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *