Devfest 2019 Craiova

Te invit la DevFest 2019 Craiova. Iată de ce!

De ceva vreme a luat amploare atât în lume, cât și în România, fenomenul conferințelor IT despre tehnologii noi. Începând cu anul acesta, Craiova se poate mândri cu prezența pe o hartă mondială a conferințelor GDG DevFest, conferințe susținute de Google și organizate de comunitățile locale de IT. Astfel, pe data de 16 noiembrie 2019, începând cu ora 9 dimineața, se va desfășura pe durata a 9 ore conferința GDG DevFest Craiova 2019 la Hotel Prestige Boutique, pe strada Matei Basarab Nr. 15.

DevFest 2019 Craiova

Conferința DevFest 2019 este organizată de GDG Craiova și de Școala informală de IT. Poate că vă întrebați ce este acela un GDG (Google Developer Group). Un GDG este un grup de programatori dintr-un anumit oraș sau regiune care sunt interesați de produsele și API-urile Google. Fiecare grup local este intitulat ”GDG Chapter” și poate găzdui o varietate de activități pentru programatori – de la câțiva programatori adunați să urmărească ultimele prezentări video online, până la adunări mai mari ce conțin prezentări demonstrative sau discuții tehnice live sau chiar și „hackathons”. Google Developers sprijină și recunoaște aceste grupuri locale, dar nu le deține și nici nu le administrează.

Școala informală de IT este locul unde îți poți începe studiul pentru o carieră în IT, accesând unul dintre multiplele cursuri de programare, testare, proiectare de interfețe utilizator, analiză de afaceri și multe altele ce te pot forma pentru joburi atât de necesare pieței de IT. Avantajul oferit de Școala informală de IT este acela că pune la dispoziția cursanților mentori și traineri ce vin direct din producția de software, având foarte mulți ani de experiență acumulată pe proiecte complexe. Pe lângă acest fapt, Școala informală de IT vine în sprijinul  comunităților locale de programatori, încurajând și susținând organizarea de conferințe, meetup-uri și workshop-uri pe teme de programare pentru creșterea nivelului și îmbunătățirea cunoștințelor tehnice ale membrilor comunităților respective.

Dintr-o astfel de unire de forțe a rezultat ideea organizării unei conferințe GDG DevFest la Craiova, conferință ce va conține prezentări despre cele mai noi tehnologii din domeniile Web Development, Mobile Development (Android), Artificial Intelligence, Machine Learning  și Cloud & Data Engineering

Dintre speakeri invitați să susțină prezentări menționăm pe  Xialoli (Shery) Sheng – care lucrează la divizia Nest (IoT) a companiei Google, Magda Miu – Google Developer Expert for Android, Alina Cătălina Bănuleasa – UX Google Developer Expert, Alexandra Petruș – Product Strategy Google Developer Expert,  Matthieu Auger – VP of Engineering la Theodo în Paris, Wekoslav Stefanovski – JavaScript Expert din Skopje, Macedonia, Maciej Treder – Senior Software Development Engineer at Akamai Technologies în Cracovia, Polonia. Pe lângă aceștia vor participa și alți speakeri recunoscuți de comunitate pentru vasta lor experiența din ariile de expertiză în care profesează.

Conferința GDG DevFest Craiova 2019 reprezintă o premieră pentru Craiova din mai multe puncte de vedere. Reușește să pună orașul nostru pe harta lumii alături de alte orașe precum București, Londra, Washington, San Francisco și vrea să arate tuturor că în orașul nostru există o comunitate  IT destul de prezentă și mare, dornică de a înfăptui lucruri constructive și utile care să aducă plus valoare pieței locale de IT.   

Mai multe detalii despre conferința GDG DevFest Craiova 2019, despre speakeri și program, precum și modalitatea achiziționării de bilete le găsiți  pe site-ul devfest.gdgcraiova.dev


Publicat

în

de către

Comentarii

Un răspuns la „Te invit la DevFest 2019 Craiova. Iată de ce!”

  1. Avatar Cristina Durau

    Un eveniment de top la Craiova!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *