Obiective noi

Ultima oară când am scris pe blog a fost acum 1 an și jumătate. Cum trece timpul. Atât de multe s-au întâmplat încât prefer să nu le zic, ci doar să le țin pentru mine. Important după tot acest timp, este că am reușit să învăț totuși ceva. Și să încerc cât se poate demult, să-mi cimentez în mintea mea 4 lucruri importante. Atenție, urmează un pasaj cu limbaj licențios.

Nimeni nu-ți oferă fericirea dorită în afară de tine însuți

Ăsta, probabil, e un lucru dificil de acceptat și de înțeles în adevărata ei esență. Nimeni, dar absolut nimeni nu-ți va oferi fericirea după care tânjești. Absolut nimeni. Din momentul în care accepți asta, lucrurile vor deveni mult mai simple, crede-mă! Pentru că indiferent de cât timp oferi, de cât de mult efort depui pentru binele celor din jurul tău, la prima oportunitate se vor pișa pe tine! Ține minte asta! Omenia este extraordinar de bună, cu cei care cu adevărat merită! Restul, se pișă pe tine la cea mai infimă oportunitate care apare! Așa că, absolut nimeni nu poate să-ți ofere fericirea după care tânjești, indiferent de forme.

Nimeni, în afară de tine însuți! Tu ești cel care te cunoști atât de bine, încât să știi ce te face fericit. Doar tu ești cel care va depune timp și efortul, necesare de altfel, pentru a ajunge în acel moment al fericirii. Restul, pot să fie persoane care deja au realizat asta și stau pe lângă tine pentru că reprezinți un mijloc în atingerea fericirii lor. Nimic mai mult, nimic mai puțin. Prietenii stau, atât timp cât au nevoie de tine, când nu mai au, uită. E perfect logic dar și simplu. În momentul în care te decizi să pui stop la niște tranzacții în care tu dai mult prea mult timp și efort și primești o p**ă, lucrurile se vor schimba și vei observa că deja, faci primii pași spre fericirea ta.

Câteodată, să te doară-n p**ă e mai bine!

Al doilea lucru, care derivă din primul lucru, este că de cele mai multe ori o durere crasă și nesimțită în p**ă face mult mai mult, decât dacă chiar ți-ar păsa. Nimeni, dar absolut nimeni, nu-ți va aloca același timp și efort să te asculte și să-ți asculte problemele în aceiași măsură cu cât oferi tu. Nimeni, de ce? Pentru că în momentul în care cu adevărat ai nevoie de ei, își scot fericiți mădularu și te bat peste față cu el. Așa că, cu cât ajungi să nu-ți mai pese, cu atât mai bine. Pentru că am luat decizia până la urmă, să mă focusez pe mine, pentru că am ajuns să-mi pese de mine. Restul, mă doare-n p**ă. Asta este realitatea. Cu toate că trăim niște timpuri unde aparent toată lumea este sensibilă și să fim atenți cum vorbim, cum ne adresăm, ceea ce pentru mine reprezintă un fareseism mișelic. O poleială aurită ce-nvelește un căcat (și ar fi bine dacă ar fi un căcat, că tot poți să faci ceva cu el, un îngrășământ ceva acolo).

Așa că, cu cât ajungi să te doară-n p**ă, cu atât nu te mai stresezi și poate Doamne ferește dai în altele. Iar chestia asta, te va ajuta enorm de mult să faci un filtru în jurul tău. Pentru că cine te va accepta așa, crede-mă, persoanele alea vor merita să te aibe în preajmă!

Să pui deoparte, este esențial

Al treilea lucru este să pui deoparte banii. Pentru a ajunge să-ți atingi fericirea, cum în cazul meu este de a călători cât mai mult, este absolut necesar să începi să pui bani deoparte. Minim 20% din tot income-ul tău, pune-l deoparte și investește fie în crypto, fie în alte instrumente. Nu pune niciodată toți banii în același loc, diversifică pentru că fie domeniu de investiție are riscurile ei. Dacă nu știi de unde să începi îți recomand platformele Crypto, Binance, Maiar sau GetIncome.

Acestea sunt câteva platforme ce te pot ajuta să investești bani. E un început, e ceva basic, care până la urmă oferă return-uri de 10% – 30% pe an. Dacă pui banii într-un cont bancar, nu primești nici măcar 3% pe an. În momentul în care ai ajuns să te doară-n p**ă, crede-mă vei observa cum vei începe sa ai bani de pus deoparte! Suma viciilor întotdeauna este constantă! Chiar dacă renunți la fumat, vei ajunge să dai aceiași bani pe alte lucruri, așa că, ce am înțeles eu, dacă suma asta întotdeauna este constantă, nu mai bine, fac din economisirea banilor un viciu?

Și uite așa, ajungi să stai 2 săptămâni prin Santorini, prin Sardinia, prin Viena, prin Europa pe unde vrea p**a ta să stea! Și dacă te plimbi singur, este extraordinar, pentru că ai timp pentru tine, nu trebuie să te stresezi pentru nimeni altcineva, și dacă ești cu altcineva, atunci acele persoane chiar merită să-ți împărtășești timpul tău cu ei. Așa că, pune deoparte! Faci toate astea, pentru fericirea ta personală!

Încetează să plătești rate pentru fericirea altora!

Probabil cel mai dificil lucru pe care l-am realizat anul ăsta. Unul din cele mai dureroase conștientizări posibile! Este Sfânta Epifanie, Sfântul Graal, cea mai importantă lecție de viață din acest an pentru mine. Este însumarea tuturor lucrurilor făcute greșit și sper eu, sfârșitul unei perioade. Cu toate că până acum, reprezenta expresia și întruchiparea în realitate a tot ceea ce eu credeam despre iubire, până la urmă s-a dovedit o sabie de fapt cu două tăișuri. Pentru că realitatea este că ajungi să crezi ca a iubi înseamnă sacrificiu și vrei să dovedești asta, pentru că îți dorești să rămâi conectat în ceea ce crezi tu din suflet, dar până la urmă reprezintă una din cele mai mari dezamăgiri ale tale. În momentul în care, tu construiești fericirea altei persoane și nu a ta, și ajungi să conștientizezi că tu de fapt, plătești rate pentru fericirea altcuiva este o descătușare a minții, o golire completă de toate gândurile de vinovăție, de regret, o evaporare a lacului de lacrimi adunate.

Nu ai cum să nu pricepi ce înseamnă ani irosiți. E greu să contabilizezi timpul, ne credem nemuritori, când de fapt suntem doar efemeri pe acest Pământ. În amalgamul Cosmos-ului, întreaga noastră durată de viață este o miime de secundă de zgomot. Și când alegi să dai totul pentru fericirea altcuiva, nu mai ai nici un drept să te plângi de nefericirea ta. Devine un nonsens, un absurd, o idioțenie. Nimeni nu-ți va ridica statuie, nu va veni Preafericitul Dănuțu să te canonineze în calendar, până la urmă, nici un gram de recunoștință nu ți se va întoarce! Așa că, oprește-te din a mai plăti rate pentru fericirea altcuiva!

Dacă și-a atins fericirea, gândește-te că și-a atins-o pe spinarea ta, pe eforturile tale, pe timpul tău. Și mai mult, dacă ai reușit, după atât timp și efort depus, să oferi fericire altei persoane, ție de ce nu-ți oferi? E atât de simplu să schimbi paradigma, e greu, e dificil de acceptat de acord, dar totul constă în perspectivă și de alegerile pe care le iei și ți le asumi.

Punct. Mi-au trebuit 34 de ani să pricep lucrurile astea. Nu există dragoste, nu aceea dragoste în care tu crezi și ți-o dorești. Oprește-te din amăgire, din speranță! La dracu cu aceste căcaturi. Cu cât realizezi mai repede cu atât mai bine. Cu atât de repede te poți seta pe ceea ce contează cu adevărat și anume tu.

În concluzie…

Fuck it all! La naiba cu toți și cu toate! Cine nu-i convine schimbarea focusului pe propria ta persoană, să se ducă învârtindu-se! Nu forțează nimeni să stea, nimeni să accepte. Tu ești singura persoană care întotdeauna îți va putea oferi ce tânjești de la alte persoane! Și absolut nimeni altcineva nu te va susține, cu adevărat, selfless așa cum tu o faci. Așa că, abia aștept anul care vine. Cu toate aceste realizări și conștientizări, sper că anul viitor va fi unul fructuos. Pentru prima dată, în ultimii 4 ani, privesc spre viitor cu speranță, cu dorință maximă de a-mi îndeplinii dorințele și de fi mai aproape de fericirea mea dorită. De data asta privesc cu zâmbet spre anul care vine. Va fi unul legendar!

Un An Nou Fericit tuturor și luați aminte. Doar tu ești sursa fericirii tale!


Publicat

în

de către

Comentarii

Un răspuns la „Obiective noi”

  1. […] redescoperit și am început să mă ascult mai bine. Mi-am setat obiective clare și am descoperit că, atunci când îmi pun energia în joc în a-mi realiza obiectivele, nu am […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *