Sfârșit. Către un nou început.

A trebuit recent, acu câteva zile să plec până la București să iau de la aeroport o bună prietenă. Pe drum, în mașină, am putut să am niște discuții ceva mai serioase, mai în retrospectivă, cu anumite conștientizări. E important să ai privirea ațintită întotdeauna în față, să nu-ti iei privirea de la obiectivul propus, dar totodată, în unele momente mai dificile, atunci când simți că ești împotmolit, că este prea greu, e bine să privești și în spate, să vezi drumul ce te-a adus în acel punct. Indiferent cât de greu este, ori cât de dureros a fost, este ca un lighthouse îndrumător în acele ape atât de anevoioase și agitate.

Tenerife, Spain @ October 2022

E de abia aproape sfârșitul lunii noiembrie al anului 2022. Sunt pe de-o parte fericit, pentru că am realizat atât de mult din ce mi-am propus. Știu că am mai scris un articol, tot ca un fel de retrospectivă asupra perioadei 2020 – Mai 2022 și spuneam că anul a început în forță și așa a fost. Am avut parte de o vară literalmente fierbinte și plină de peripeții, cu multe povești de spus celor dragi mie. Am avut ocazia să împart bucuria primelor dăți cu atât de mulți oameni. Iar acu, luând o pauză, mă uit în spate și pot spune că am făcut o treabă extraordinar de bună.

Retrospectivă 2022

Travel Retrospective 2022

După Abu Dhabi, UAE am plecat evident în Viena ca să sărbătoresc corespunzător milestone-ul celor 2 ani de libertate. Am făcut un road trip din Craiova până în Thassos, Grecia, cu mașina, unde am fost prima dată cu un feribot în viața mea, asta în iulie. Apoi am plecat din nou, în August în Viena pentru deja bine stabilită tradiție, urmată de un road trip, tot cu mașina, din Viena, Austria până în Verona, Italia via Rimini, Firenze și Pisa. Tot prima dată am înotat, atât pe malul estic al Italiei, cât și pe cel vestic, urmat în octombrie de Sfânta Cruce înotătoare italiană, unde am făcut baie în Napoli, Italia. Anul ăsta, a fost anul Italiei cu siguranță. Ceva ce nu mă așteptam.

Întregul concediu în august s-a bazat pe a nu face nici un plan, nici o rezervare. Aveam pregătiți saci de dormit, pe care i-am și folosit în Verona, unde am dormit pe un balcon, datorită alergiei mele la pisici. Nu am cum să povestesc întreaga experiență, pentru că este prea mult și prea puțin loc pentru a scrie. Vreau doar să spun, că m-am ales în vara asta cu și mai multe povești de necrezut, dar care, credeți-mă sunt adevărate sută la sută!

Septembrie într-un mod ironic, dar perfect pliabil pe felul meu de a fi, de a nu-mi face planuri, aveam plănuit să mă duc în Serbia, la un eveniment sportiv și apoi pe 24 septembrie să plec în Viena, pentru că nu am vrut să fiu în Craiova la final de septembrie. Soarta a vrut ca în loc de aceste destinații să mă duc la 2 nunți, unde m-am distrat teribil. Ca mai apoi să urmeze octombrie, cu a sa călătorie în Napoli și apoi în Tenerife și apoi Madrid. Aș fi vrut să mă duc și în Valencia, căci tare mi-este dor de acest oraș superb.

Noiembrie a fost cu o altă călătorie neplănuită, dar absolut prețioasă și anume prima dată în Cologne, Germania și totodată prima dată la un carnaval. O experiență absolut, de neuitat. Recomand să vizitați Cologne, vă jur că sunt o mulțime de locuri de vizitat, iar biletele Craiova -Cologne pleacă de la 70 RON (14 Euro).

Să nu uit prima dată la primul festival în Craiova și anume IntenCity.

În concluzie

Cologne, Germania @ November 2022 – Primul moment de blissfulness împărtășit

Până acum, căci doar e noiembrie, încă nu s-a încheiat anul, aș spune că anul ăsta mi-a adus:

 • 3 țări noi: Danemarca, UAE și Germania
 • 11 orașe noi: Copenhaga, Abu Dhabi, Thasos, Rimini, Firenze, Pisa, Verona, Napoli, Tenerife, Madrid, Cologne
 • Și multe, multe, amintiri care nu doar au rămas în mintea mea, ci și în sufletul meu.

Da, privesc în urmă, pentru că deși drumul a fost anevoios și greu, nu m-am dat bătut. Am îndurat, am încasat și am mers mai departe. Dacă prin acest obiectiv de a călători, am vrut să-mi vindec inima, acum îmi setez un alt obiectiv și anume, să mă duc la sală, să am grijă și de trupul meu. Durată atingere obiectiv 5 luni. Abia aștept să vă arăt parcursul meu în acest nou obiectiv.

Până atunci, ce alte locuri mi-ați recomanda să mai vizitez și de ce?

La cât mai multe prime dăți vă urez alături de cele mai drage persoane vouă.


Publicat

în

de către

Etichete:

Comentarii

2 răspunsuri la „Sfârșit. Către un nou început.”

 1. Avatar Gabi
  Gabi

  Te invit la o incursiune în trecutul îndepărtat printr-o vizită în Malta. Bastionul culturii malteze, rezistă pe insula Gozo, cu mici influențe ale popoarelor ce au avut în stăpânire aceste insule, dar cu rădăcini mai vechi decât piramidele și Stonehenge, prin templele de la Ggantija.
  Imaginează-ți o plimbare alături de cavalerii medievali, prin chitadela Mdina, în cadența tropăitului de cai și lăsate îmbinat de atmosfera evului mediu mijlociu, vremea marilor cruciade.
  Pășește încet spre prezent, în actuala capitală a Maltei, Valletta… (nu rata vinul local).

  1. Avatar damianirimescu
   damianirimescu

   Cu siguranță Malta este pe lista mea pentru anul viitor, neapărat!
   Mersi de recomandare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *